[-]
Zadnji upisi
!!
Temu pokrenuo:Yoshimatsu Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:1 Šank Pregleda:10 Vrijeme:Danas
tjelohranitelj
Temu pokrenuo:barilla Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:2 Momke Pregleda:23 Vrijeme:Danas
Pomozite ljudi!
Temu pokrenuo:Yoshimatsu Zadnji odgovorio:Yoshimatsu Odgovora:0 Problemi & Savjeti Pregleda:20 Vrijeme:Danas
Brojimo i brojimo u rikverc!
Temu pokrenuo:Snake Zadnji odgovorio:MimoSvijet Odgovora:806 WC-oteka Pregleda:13552 Vrijeme:Danas
Ewo i mene. n.n
Temu pokrenuo:Matsumoto Zadnji odgovorio:Shadowboxer Odgovora:7 Šank Pregleda:48 Vrijeme:Danas
Bezvezne spike
Temu pokrenuo:Fidel Castro Zadnji odgovorio:MissWoBo Odgovora:24152 WC-oteka Pregleda:252857 Vrijeme:Danas
U kojoj godini ???
Temu pokrenuo:_ledena_ Zadnji odgovorio:Neuki Odgovora:64 Ljubav & Seks & Tijelo Pregleda:4216 Vrijeme:Danas
sta radite da vas vasi neprovale da ste pijani
Temu pokrenuo:nikola red firm Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:50 Moj Dernek / Tulum Pregleda:4153 Vrijeme:Danas
Potpis osobe iznad vas
Temu pokrenuo:eMiNa Zadnji odgovorio:xkokicax Odgovora:1314 WC-oteka Pregleda:28474 Vrijeme:Danas
Emo prijateljica :( Molim pomoc !
Temu pokrenuo:aynich Zadnji odgovorio:MimoSvijet Odgovora:18 Problemi & Savjeti Pregleda:437 Vrijeme:Danas
Prijatelji foruma: Trazim.com | Daniel Loncarevic |

Odgovori na upis 

Ocjena teme:
  • 0 glasova - 0 Prosjek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobri ljudi, pomozite mi... :)
11-02-2010, 12:33 AM
Upis: #1
Smiley25 Dobri ljudi, pomozite mi... :)
E ovako: moram sastavit esej na temu predrasude Muti mi se, a posto sam ja totalni debil za sastavljanje ne znam ni pocet Razmisljam ..probala sam, ali ne ide
Ako iko ima neku ideju ili nesto...pomozite molim vas, veoma, veoma, veoma mi je vazno Tuzna
Poveznice su:
1.nacije
2.tradicija
3.abgrenzung ( u rjecniku pise ocrtavanje, ali mislim da znaci ogranicenja u ovom kontekstu)
4.muskarci
5.zene
6.izgled
7.iskustvo

-Opisite razlicite predrasude koje su vam poznate
-Odakle potjecu, od cega se sastoje vase misljenje o predrasudama
-Kako covjek moze smanjiti misljenje o predrasudama?

Plz pomozite mi, ocajna sam Placem

WhY eveRything tHat's suPposed 2 Be bAd maKe me fEel so gOod? EverythiNg tHey told me nOt 2 is eXactly whAt i wouLd...
Pronadji sve upise od ovog clana
Citiraj ovaj upis u odgovoru
11-02-2010, 01:13 AM
Upis: #2
RE: Dobri ljudi, pomozite mi... :)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:...riminacija

http://girija.info/girija/Teme/Egoaspekt...fault.aspx

http://www.blogoye.org/mistichna/6601/PREDRASUDE.html

Upute za pisanje eseja
Esej
Esej je kritički i dijaloški prikaz određene teme ili područja. Tema eseja može biti određeno pitanje/mišljenje ili određeni problem/područje koje je potrebno proučiti i raspraviti. Opseg eseja može se kretati između 1.000 i 3.000 riječi. Esej mora obraditi različite poglede na temu na razumljiv, strukturiran i logičan način i ujedno treba dati pregled argumenata i zaključaka studenta o temi, pri čemu argumenti i iznijeta mišljenja moraju biti potkrijepljeni dokazima ili empirijskim podacima te mišljenjima stručnjaka u području koje se obrađuje. Dakle, potrebna je osobna interpretacija i individualan pristup koji se temelji na raspravi, argumentiranju i promišljenoj uporabi empirijskih dokaza i stavova drugih.
Okvirna struktura eseja
Temu je potrebno obraditi na sustavan način, a ideja mora biti prezentirana logičnim slijedom.
Esej u formalnom smislu treba sadržavati:
• naslovnu stranicu
• sadržaj
• uvod
• glavni dio, koji je potrebno razlomiti na više smislenih cjelina: poglavlja i potpoglavlja (odnosi se na pregled literature i spoznaja o odabranom području)
• zaključak (koji proizlazi iz navedenih informacija te uključuje vlastito kritičko mišljenje)
• popis literature (koji treba uključivati barem 3 strane i 3 domaće reference)
Na početku eseja potrebno je navesti kratak sadržaj s pregledom naslova poglavlja i potpoglavlja. Esej treba imati uvod, središnji dio i zaključak. U uvodnom dijelu potrebno je kratko predstaviti temu eseja, te sažeto opisati strukturu i sadržaj eseja. U središnjem dijelu iznose se promišljanja o određenoj problematici, koja se potkrjepljuju teorijskim i empirijskim spoznajama . U zaključku se povezuju već iznesene glavne točke s eventualnom preporukom za nova istraživanja u tom području.
Poželjni opseg rada iznosi 6 do 8 stranica (Times New Roman, font 12, prored 1.5). U opseg rada računa se samo glavni dio rada, uključujući uvod i zaključak, dok se sadržaj, literatura i eventualni prilozi ne računaju u opseg.

ovo su odprilike neke okvirne stvari za pisanje eseja....

ma sto ej ovaj google cudo LOL

........like the fire needs the air, I won't burn unless you're there.........
08-03-2010, 04:27 AM
Upis: #3
E ovako: sad imam druge 2 teme(oko 250 rijec)i:
Okolis
Mediji

dajte bar ideje kako pocet, stvarno ne znam sastavljat Tuzna

Hvala unaprijed!

WhY eveRything tHat's suPposed 2 Be bAd maKe me fEel so gOod? EverythiNg tHey told me nOt 2 is eXactly whAt i wouLd...
08-03-2010, 10:08 AM
Upis: #4
Pricaj o generalizaciji, o kako predrasude skucavaju vidike kod ljudi. Politicari se danas sluze medijima da sire predrasude (sto je vidjeno tokom zadnjeg sukoba), knjigama i tako manipulisu masu da bi dosli do odredjenih ciljeva.
Eto ti primjer predrasude prema Hercegovcima, ili homofobija koja je dobro prisutna na Balkanu, s obzirom da 'moramo' odrzat taj maco/ratnicki imidz u Europi.Wink

Mozes pocet sa nekim citatom kao npr. 'In the end antiblack, antifemale, and all forms of discrimination are equivalent to the same thing - antihumanism' (Shirley Chisholm) ili 'Liberalism, above all, means emancipation -- emancipation from one's fears, his inadequacies, from prejudice, from discrimination... from poverty.'(Hubert H. Humphrey).
Smijesak

Stell dich mitten in den Regen,
glaub an seinen Tropfensegen
spinn dich in das Rauschen ein
und versuche gut zu sein!
27-03-2010, 01:57 AM
Upis: #5
da ne otvaram novu temu bzvz LOL dali zna tko kemijsku jednadzbu kako nastaju stalaktiti (iliti sige) i stalagmiti (iliti spiljski stupovi) u spiljama?? hitno mi je pa ak zna tko.. LOL hvala!!!
29-03-2010, 10:36 AM
Upis: #6
Ovo nađoh za stalaktite:
Limestone is calcium carbonate rock which is dissolved by water that contains carbon dioxide, forming a calcium bicarbonate solution. The chemical formula for this reaction is: CaCO3(s) + H2O(l) + CO2(aq) → Ca(HCO3)2(aq)
This solution travels through the rock until it reaches an edge and if this is on the roof of a cave it will drip down. When the solution comes into contact with air the chemical reaction that created it is reversed and particles of calcium carbonate are deposited. The reversed reaction is: Ca(HCO3)2(aq) → CaCO3(s) + H2O(l) + CO2(aq)

Za stalagmite ne mogu da nađem. Nadam se da je pomoglo.

Odgovori na upis 

Slicne teme...
Upis: Autor odgovori: Pregledi: Zadnji upis
Question Preklinjem vas, pomozite!!!!Koju srednu da upisem??? Guitar hero 15 2,071 12-03-2010 10:05 AM
Zadnji upis: Shadowboxer