![]()
Zadnji upisi
|
| Prijatelji foruma: Trazim.com | Daniel Loncarevic | |
|
Egzorcizam
|
|
13-01-2010, 03:23 AM
Upis: #21
|
|||
|
|||
|
RE: Egzorcizam
I agree ^^^
PINK STUDIO - Jutro Poslije Ostavi sve i dodji Zatvori prozor i pokrij me Tiho zakljucaj vrata,odjebi od mene... Tiho zakljucaj vrata,odjebi zauvijek Tvoje lice,tvoje rijeci postale su,preblijede Uzmi sal i svoju glazbu,odjebi od mene Uzmi sal i svoju glazbu,odjebi zauvijek Ako sam ti rekla da te volim Bila sam usamljena Ako sam ti rekla da te volim Bila sam pijana |
|||
|
13-01-2010, 03:31 AM
Upis: #22
|
|||
|
|||
(13-01-2010 02:55 AM)Ocean_Soul Napisao/la: Ma daaaaaaj. Moraš imat kablovsku barem. hh nemam keve mi.hh zašto ne uzmu mislim da je to pitanje malo zajebano xD jednom smo platili priključak ali nikad niko nije htio sprovest to sve u djelo pa smo vratili lovu.aaaaaaaaaaaaaaaaa i ja hoću ljepši život uz kablovsku al jbg neće da može :'( :'(
92% of teens have moved on to turbo folk. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy and paste this into your signature. ---/\--- ---\/--- If You ---[]--- Support METAL ---[]--- add the GUITAR to your --/[]\-- page -/._. \- /_/ \_\ ╔══╦═╦══╦═╦╗ ║║║║╩╬╗╔╣╩║╚╗ ╚╩╩╩═╝╚╝╚╩╩═╝ |
|||
|
13-01-2010, 03:40 AM
Upis: #23
|
|||
|
|||
|
Daj ba, to ti je ko da nemaš internet ili možda čak mobitel.
Gdje to živiš pa neće da sprovedu? Mi smo dvaput selili i svaki put nam uveli kako treba.
|
|||
|
13-01-2010, 03:54 AM
Upis: #24
|
|||
|
|||
|
hh znam kako je kad nema e sad da mi je vidjet još kako je kad ima.ma kraj doboja predgrađe 2 km od centra grada al eto neće trebaju neki ku**** od kanala prkopat kroz dvorišta manje od 40 metara i neće čekali smo jedno 6 mjeseci da dođu stari xxxx puta zvao i neće niko da dođe jbg šta ću :'(
92% of teens have moved on to turbo folk. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy and paste this into your signature. ---/\--- ---\/--- If You ---[]--- Support METAL ---[]--- add the GUITAR to your --/[]\-- page -/._. \- /_/ \_\ ╔══╦═╦══╦═╦╗ ║║║║╩╬╗╔╣╩║╚╗ ╚╩╩╩═╝╚╝╚╩╩═╝ |
|||
|
13-01-2010, 05:58 AM
Upis: #25
|
|||
|
|||
|
Najjaci su mi oni vracevi u Africi, prvo dobro nadrogiraju covjeka (citaj natjeraju ga da pusi nekih trava, jede neke trave i td...) i onda istjeruju djavola iz njega
.Evo opisa postupka crkvenog istjerivanja demona. Obred Egzorcisti vjeruju da prije samog čina otklanjanja moraju stupiti u kontakt s demonima – moraju znati broj demona u osobi, njihova imena i razlog ulaska u čovjeka, moraju saznati vrijeme njihova izlaska iz čovjeka. Tada, ako se vjeruje da je u osobi više demona, svakoga treba istjerati posebno, što može produljiti vrijeme egzorcizma u kojima se, po pričanjima egzorcista, mogu zbivati strašni prizori puni mračnih neugodnosti. Zato je potrebna čvrsta vjera egzorcista, jer ako je nema, po vjerovanju, može se dogoditi da demoni napadnu tu osobu. Po svjedočanstvima, demoni u takvim trenucima recitiraju Sveto pismo na stranim jezicima, osobe urliču i nekoliko ih osoba ne može zadržati da se ne opiru i budu mirni, a demoni progovaraju dubokim, zastrašujućim glasom. Priljevi snage mogu biti trik - događaju se onda kada je osoba slaba, a oni koji ju lagano pridržavaju tako ju štite od samoozljeđivanja koje bi nastalo uslijed njenog mahnitog trganja. U manjem broju slučajeva, kod jačih osoba, radi se o tome da mozak tjera tijelo do krajnjih granica. Egzorcizam je prije svega molitva za nekoga, a ne magični čin svećenika koji želi zadiviti zajednicu i napraviti spektakl. Obred koji se vrši samo nad krštenom osobom započinje znamenovanjem križem, škropljenjem blagoslovljenom vodom – to su elementi krštenja koji je prvi egzorcizam koji se vrši nad čovjekom da bi se kao novom članu Crkve od njega odmaknulo djelovanje Sotone. Nakon toga slijedi litanijska molitva kojom se zazivaju sveci, mole se psalmi, čita se evanđelje. Moli se također i Vjerovanje ili Obnova krsnih obećanja i Oče naš. Na opsjednutoga se polažu ruke što je još od vremena prve Crkve simbol za silazak Duha Svetoga. Egzorcist se u imperativu obraća zapovjednim tonom zloduhu najčešće riječima: "U ime Isusa Krista izlazi iz ove osobe". Vjeruje se da su taj zapovjedni ton i rečenica oslonjeni na iscjeliteljsku Božju snagu. Razlog je u tome što egzorcist u prvom redu ne zapovijeda Sotoni da odstupi, već je srž u dolasku Duha Svetoga. Krist je taj koji izgoni po služenju Crkve i po zaređenim ovlaštenim službenicima. Znanstvena utemeljenost Znanstvenih dokaza za opsjednuća nema. Opsjednuća su u psihijatriji klasificirana kao mentalna oboljenja, za što postoje dokazi. Stoga se ne može govoriti o konkretnom "broju opsjednuća". Egzorcizmi se izvode rijetko i to onda kada se medicinski ustanovi da trenutnim znanjima osobi više ne može pomoći. Onda preostaje da oboljela osoba ili njena obitelj odluče je li egzorcizam potrebno izvesti. Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me. |
|||
|
13-01-2010, 06:14 AM
Upis: #26
|
|||
|
|||
|
^To sam procitala na Wikipediji, daj sta drugo
...
Life is a waterfall, we're one in the river, and one again after the fall. |
|||
|
13-01-2010, 07:18 AM
Upis: #27
|
|||
|
|||
|
Pa evo na NG recimo, raspituju se o desetak različitih slučajeva i daju znanstveni odgovor. Vrlo je jasno (naravno, sve sam to znala i prije) kada pažljivo pratite i sami logički zaključite je li to stvarno ili ne. Jedan poseban primjer ima momak od 17 godina je kao bio opsjednut, tresao se, skakao po krevetu, vrištao, povraćao, ormar bi pao na vrata (naravno dok je on sam u sobi) i niko nije mogao ući i oni odmah trčali egzorcistu umjesto da djetetu psihijatra dovedu. Dakle često je slučaj smiješno jednostavan, ali ljudi premalo znaju o "zemaljskim" stvarima, ljudi premalo znaju o stvarnosti ili je uopšte nisu ni svjesni, pa odmah sve što ne razumiju pripisuju nadnaravnom. Ako nauka nešto još nije objasnila ili čak i jeste samo ta osoba to još nije čula, ne znači odmah da se radi i nadnaravnom. Bolja analiza uvijek pokaže da se ne radi ni o kakvom natprirodnom fenomenu. Ali to je, je li, dosadno. Zabavnije je ljudima izgleda biti prestrašen i vjerovati u nekakve mračne sile.
|
|||
|
13-01-2010, 10:45 PM
Upis: #28
|
|||
|
|||
|
Citao sam dosta o egzorcizmu,opsjednutosti demonima i ostalim okultnim stvarima i samo cu vam prepisati strucno misljenje jednog psihijatra(Pol Mejer):
"Mogu mirno da kazem kako nikad nisam video ni jedan slucaj opsednutosti demonom.Jedino sam shvatio kako malo mi o tome znamo. Imao sam stotine pacijenata koji su mi dolazili jer su mislili da ih opseda demon.Desetine njih culi su "demonske glasove" kako im govore da cine zlodela.prvo sam se iznenadio jer su svi oni patili od nedostatka dopamina u mozgu,sto se lako nadoknadjivalo Torazimom ili nekim drugim lekovima za umirenje.Ustanovio sam da su svi "demoni" na koje sam naisao alergicni na Torazin i da,u skoro svim slucajevima,nedelju ili dve lecenja Torazinom otera "demone" i priblizi pacijenta njegovim istinskim konfliktima.Ti demoni bili su samo slusne halucinacije.Da bi ocuvali samopostovanje ti pacijenti su nesvesno pojacavali sopstvene nezeljene misli do takve jacine da su im se cinili kao stvarni glasovi.osecali bi manju krivicu ubedivsi sebe da te misli dolaze iz vanjskog izvora("demon") a ne iz njihove unutrasnjosti." Prodajem reklamni prostor! |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Pretraga
Lista clanova
Pomoc![[-] [-]](images/collapse.gif)

Zašto tvoji ne uzmu? Život je ljepši uz kablovsku. 

Gdje to živiš pa neće da sprovedu? Mi smo dvaput selili i svaki put nam uveli kako treba.
.