[-]
Zadnji upisi
Pomozite ljudi!
Temu pokrenuo:Yoshimatsu Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:1 Problemi & Savjeti Pregleda:21 Vrijeme:Danas
!!
Temu pokrenuo:Yoshimatsu Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:1 Šank Pregleda:11 Vrijeme:Danas
tjelohranitelj
Temu pokrenuo:barilla Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:2 Momke Pregleda:24 Vrijeme:Danas
Brojimo i brojimo u rikverc!
Temu pokrenuo:Snake Zadnji odgovorio:MimoSvijet Odgovora:806 WC-oteka Pregleda:13552 Vrijeme:Danas
Ewo i mene. n.n
Temu pokrenuo:Matsumoto Zadnji odgovorio:Shadowboxer Odgovora:7 Šank Pregleda:52 Vrijeme:Danas
Bezvezne spike
Temu pokrenuo:Fidel Castro Zadnji odgovorio:MissWoBo Odgovora:24152 WC-oteka Pregleda:252861 Vrijeme:Danas
U kojoj godini ???
Temu pokrenuo:_ledena_ Zadnji odgovorio:Neuki Odgovora:64 Ljubav & Seks & Tijelo Pregleda:4218 Vrijeme:Danas
sta radite da vas vasi neprovale da ste pijani
Temu pokrenuo:nikola red firm Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:50 Moj Dernek / Tulum Pregleda:4153 Vrijeme:Danas
Potpis osobe iznad vas
Temu pokrenuo:eMiNa Zadnji odgovorio:xkokicax Odgovora:1314 WC-oteka Pregleda:28474 Vrijeme:Danas
Emo prijateljica :( Molim pomoc !
Temu pokrenuo:aynich Zadnji odgovorio:MimoSvijet Odgovora:18 Problemi & Savjeti Pregleda:437 Vrijeme:Danas
Prijatelji foruma: Trazim.com | Daniel Loncarevic |

Odgovori na upis 

Ocjena teme:
  • 2 glasova - 4 Prosjek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PENTAGRAM
29-02-2008, 03:02 AM
Upis: #1
PENTAGRAM
Pentagram, simbol koji kada je postavljen na pravu stranu oznacava da je duhovno vise vrijedno od materijalnog, invertirani obrnuto
Krhovi pentagrama oznaciji 5 elementa, zemlja, voda, zrak, vatra i duh, aether, ether, spirit, kako ocete, razlicito ime, isto znacenje u ovom dijelu

Prvi put se poceo koristiti 3000 godine prije krista u mezopotamiji, dok je tek u grckoj dobio svoje pravo znacenje

3000 godina prije krista, Mezopotamija, Pentagram je uznacavao 5 planeta, Jupiter, Mercury, Mars, Saturn i Venus kao raj, kao bozanstvo, kao boga, kasnije se koristio u Grckoj kao i vrijeme kad se odrzavaju olimpijske igre jer je Venera svakih 8 godina na pomrcini neba tocno daje odsjaj pentagrama, sto ju i povezuje s njome, skoro je postala znakom i danasnjih olimpijskih igara koji i dalje prate venerine polucikluse

Dalje se koristilo u krscanstvu gdje je oznacavano 5 vrha kao 5 rana isusovih, 5 osjetila, 5 prstiju....
Najvjerojatnije zbog umjesanosti pentagrama sa ceremonijalnom magijom je izbacena iz krscanstva jer je prikazivala sotonizam (satane = neprijatelj prema hebrejskom, a ne djavo i sl)

U sotonizmu se koristi invertirani pentagram, sa 2 vrha okrenutim prema gore, jednim prema dolje, oznacava prevlast materijalizma nad duhovnim svojetom, i kao sigil bathometa koji se ucrtava u pentagram, te su na svaki znak ucrtali sigil na hebrejskom prevedeno sa grckog, kao oznake, na gornjoj strani se stavlja ime SAMAEL a na doljnjoj LIITH, predstavnica prve zene na ovome svijetu koja je bila odbacena, koju je bog otjerao iz raja jer je htjela biti jednaka muskarcu (vec pri samom pocetku bibilja omalovazava zene) te je stvorena Eva od dijela Adama kako bi se podala Adamu jer je ona vrijedna kao dio nejgovog tijela(?????)

U neopaganizmu se koristi isto pentagram, koji ima svoje primarno znacenje, 5 elementa, vrh prema gore, te je vratimo svoj prvobitni znacaj te se koristi u ritualima, prethodno se mora dati energija pentagram (spell mi se ne da pisati, tak da bute ga dobili kasnie ak bute htjeli, naravno Plazim se)

Slike:

[Slika: pent_down.gif]

Sotonisticki pentagram, vidi se slika jarca isto kao i hebrejski znakovi koji su postavljeni na vrhove, samael i lilith su upisani u pentagram

[Slika: tetragrammaton.jpg]

ovo je pentagram u krscanstvu, vidi se adam i eve

[Slika: pentagram2.gif][Slika: penta.jpg]

i pentagrami koji se koriste u neopaganizmu

Zanimljivo je jos to sto se pentagram sastoji od tri trokuta, od kud ime Pentalpha, njihove stranice su u savrsenom omjeru 1:1.618 koje datira jos od grcke

Ew neka me jos ostali ljudi dopune, ako ima koji pitanja, slobodno mozete pitati, bu stavil jos koje teme uskoro, sad mi frka u skoli
Pronadji sve upise od ovog clana
Citiraj ovaj upis u odgovoru
29-02-2008, 04:23 AM
Upis: #2
RE: PENTAGRAM
viii....poucno,mada san ja to sve otprilike znala...ay stavi jos malo Smijesak..kad ti se bude dalo...nije na odmet ..

[Slika: mareyv61wa0.jpg]
Should I dress in white and search the sea
As I always wished to be - one with the waves...
29-02-2008, 04:32 AM
Upis: #3
a ajde reci kak mi njemu mozemo dati tu energiju..
i jel mi ovo mozemo nabaviti ??

[Slika: ndt1g7.jpg]

Ne zivim zbog tebe,ne zivim zbog vas, zivim da vidim kako ce se prica zavrsiti.

. Just game!
29-02-2008, 04:36 AM
Upis: #4
mozemo dati energiju samo pentagramima koji su napravljeni od prirodnih materijala, postoji ritual, to se ne nabavlja, to sama izradjujes, sutra kad stignem iz skole bum uzel svoju book of shadows pa vam sve lijepo prevedem iz nje, tocno cijeli ritual
04-03-2008, 05:09 PM
Upis: #5
e ocel to...ja san nestrpljiva...kad kanis stavit?

[Slika: mareyv61wa0.jpg]
Should I dress in white and search the sea
As I always wished to be - one with the waves...
07-03-2008, 01:12 AM
Upis: #6
dajte ljudi s cim se to igrate?Ja mrzim sotonizam i sve vezano uz njega a ovo mi je morbidno i zastrasujuce.E a kakvu knjigu sjena ti to imas?Zaboga nemoj mi reci da ju imas za pravo.Brrrr!!!!!!!Daj nemojte se igrati sa tim nije to sala ni zezancija.Brrrrrrrr!!!!!!Idem ja odavde........
07-03-2008, 02:12 AM
Upis: #7
ROFL! Ajde idi molim te, manje provala na forumu odmah... Idi ili ce ona bacit na tebe kletvu uz pomoc pentagrama! Hahahahahahahaha....... eh sta necu jos procitat...

07-03-2008, 03:00 AM
Upis: #8
A jel neko moze jednostavnije objasnit sta se radi sa ovim ??

[Slika: ndt1g7.jpg]

Ne zivim zbog tebe,ne zivim zbog vas, zivim da vidim kako ce se prica zavrsiti.

. Just game!
09-03-2008, 05:09 AM
Upis: #9
da i mene zanima za sta sluzi taj pentagram.Cula jesam za njega ali neznam sta je niti cemu sluzi.
20-03-2008, 03:49 AM
Upis: #10
ja u sobi imam poster na koem je veliki pentagram i neku knjigu o tome i mogu vam reci samo da je to praznovjerje
Odgovori na upis