![]()
Zadnji upisi
|
| Prijatelji foruma: Trazim.com | Daniel Loncarevic | |
|
Snovi
|
|
20-06-2008, 06:10 AM
Upis: #1
|
|||
|
|||
|
Snovi
Pozdravljam sve, mislim da ovakva tema nije bila, ukoliko je može ključ i link. Hvala
A o temi, ovako, snovi mi nikada nisu nešto previše fascinantni bili, dok se nije dogodilo nešto! A to je da sam sanjao isti (identičan) san kao i prije cca 10 godina, to me jako šokiralo. Posudio sam knjigu Sigmunda Freuda: Uvod u Psihoanalizu, ali samo o snovima. Dosta sam naučio shvatio, neko vrijeme sam pokušavao otkriti značenje svoga sna, ali sam zaboravio /kako to obično biva sa snovima/ tako da, do idućeg sanjanja... Vaša mišljenja i iskustva?
|
|||
|
20-06-2008, 10:06 PM
Upis: #2
|
|||
|
|||
|
RE: Snovi
ja cesto sanjam identicne snove ali nikad tome mnogo ne razmisljam..
mnogo puta sanjam ruzne stvari neka ubojstva ili nesto ali se ne obazirem na to.. cak nisam ni pokusala otkriti znacenje nekog svog sna...mozda i probam... Some People Might Call You Crazy And They May Laugh At You And Says You A Fool But You Cant Care what they say cause Before You Know It They'll Be Following You |
|||
|
20-06-2008, 10:52 PM
Upis: #3
|
|||
|
|||
|
ahh ja Bgm svasta sanjam
,ruzno,lijepo,veselo,tuzno,ali kao sto malena kaze ne razmisljam puno o tome ...ono kao to je san(nece se ostvarit) e,da kad smo kod toga,jel se vama mozda ikad san ostvario?(mozda vam se cini glupo pitanje,ali me interesuje,pa sta cu,moram pitat ...to je jace od mene )pOzz svima =) Pričaj sam sa sobom i pusti da prenoći. |
|||
|
20-06-2008, 11:30 PM
Upis: #4
|
|||
|
|||
|
Ja sam zadnji put sanjao prosle godine. Mislim da se sjecam sta sam sanjao.
|
|||
|
21-06-2008, 08:03 AM
Upis: #5
|
|||
|
|||
Black_Cat. Napisao/la:e,da kad smo kod toga,jel se vama mozda ikad san ostvario?(mozda vam se cini glupo pitanje,ali me interesuje,pa sta cu,moram pitat ...to je jace od mene Meni se to dogodilo nekoliko puta ali su scene nigdje veze oni nista se vazno tu ne dogadja .Razmisljam o tome ne bas cesto ali...razmisljam
I'm nobody's girl No boy's gonna tell me what to do I'm nobody's girl Don't treat me like I belong to you || You want a piece of me || |
|||
|
22-06-2008, 02:22 AM
Upis: #6
|
|||
|
|||
|
Ja sanjam pretkazujuce snove.Nekoliko puta su se i ostvarili.Sanjam i snove koji mi pretkazuju budnucnost.Jedan san sam sanjala dok sam u srednju skolu isla.Nakon nekoliko godina se ostvario i to sta sam sanjala se je desilo u Njemackoj i Nizozemskoj.Sanjam i snove koji mi navjescuju buduce dogadjaje u bliskoj buducnosti i dogadjaje koje ce mi se desiti sljedeci dan.Trenutno sam sanjala nekoliko snova vezanih za meni blisku osobu ali su nazalost losi.Uvijek pogledam sta koji moj san znaci.Znam da zvuci cudno ali je tako.
|
|||
|
22-06-2008, 03:49 AM
Upis: #7
|
|||
|
|||
|
Hm... Izgleda da svjesno (ili nesvjesno) imaš dobru vezu sa svojom podsvjesti, to je moćno oružje
Probaj se time više baviti, malo više vremena tome posvetiti, zanimljivo je to. Svakako pročitaj od Sigmunda Freuda knjigu koju sam gore napisao, ako već nisi
|
|||
|
22-06-2008, 04:49 AM
Upis: #8
|
|||
|
|||
|
Hvala.Inace kad sanjam ruzne pretkazujuce snove taj dan imam osjecaj da ce se nesto lose i desit.I cesto pogodim osjecaj da je tocan.Tako da se vec unaprijed mogu pripremiti na dogadjaj koji sljedi
|
|||
|
25-06-2008, 09:38 PM
Upis: #9
|
|||
|
|||
|
Jednom sam sanjala kako se poradjam, blizance, jedna beba ok, a druga izadje jedva i to mrtva. Taj dan je moja baba bila u hitnu 2 puta. Prvi put je odlicno prosla, drugi put su je jedva izvukli. Nekakva slucajnost.
Svake 2-3 godine sanjam isti san kako je bio zemljotres, i u nekakvoj kotlini sam, vidim bijela vrata koja sam imala u svom kompletu lego kockica, otvorim ih i boom!- kuzina starog stana. A opste je poznato da pricam u snu, i to su obicno zesci konflikti. I uopste se ne sjecam tih snova. U vrijeme kad smo sestra i ja dijelile sobu, uvijek bi mi rekla koga sam sve psovala, s kim sam se pobila (lol). Sa vecinom tih osoba nijesam imala konflikte.P.S. Citala sam ja Freudovu knjigu, ali to je bilo tako davno. Moracu je ponovo uzeti. Stell dich mitten in den Regen, glaub an seinen Tropfensegen spinn dich in das Rauschen ein und versuche gut zu sein! |
|||
|
26-06-2008, 02:36 AM
Upis: #10
|
|||
|
|||
|
Ja uvijek sanjam tzv. Lucidne snove, odnosno one u kojima sam svjesna same sebe i u kojima se mogu kontrolirati. Snovi su mi često metaforični, predviđaju buduće događaje i ponavljaju se sve dok se ti događaji ne ostvare.
Dugo sam sanjala da trčim kroz oronulu zgradu, stalno istim putem..Nakon par mjeseci što sam sanjali isti san shvatila sam da imam deja vu i da me put kojim idem ne vodi nikamo, pa sam krenula kroz hodnik koji nije bio osvijetljen i došla do prekrasne prostorije uređene u indijskom i maurskom stilu gdje je kamen izgledao kao čipka. U prostoriji je bio bazen, ja sam zaronila i povukla ručicu u obliku zmijske glave. Samnom je bila moja u to vrijeme prijateljica i uspjele smo pobjeći nekim likovima što su nas bili ganjali zbog zlata koje smo našle u bazenu nakon što sam povukla onu ručicu. Kad smo izašle iz one prostorije našle smo se pred našom gimnazijom. Počele smo trčati, ali ubrzo sam shvatila da prijateljice nema pored mene. Osvrnula sam se, ali nije je nigdje bilo. Nisam se htjela vraćati po nju. Kasnije sam shvatila značenje sna. Prijateljica koju sam sanjala, bila je djevojka koja mi je nanjela mnogo zla, ali nisam ju mogla ostaviti jer smo odrasle zajedno i zaista sam ju voljela. To je bilo u 2. razredu gime. Svi oni hodnici kojima sam trčala u snu simbolizirali su moj osjećaj izgubljenosti u to vrijeme jer zaista sam bila zapala u velike probleme s obitelji, društvom i školom i nigdje nisam mogla pronaći utočište. Onaj mračan hodnik kojim sam kasnije krenula simbolizirao je put kojim sam išla za onom bivšom prijateljicom-u propast. Onaj dio sna kad smo se našle pred gimnazijom i kad je ona nestala, a ja nastavila trčati se ostvario. Ja sam nastavila ići u gimnaziju, i baš sam jučer maturirala (s 5-nije da se hvalim ) i nastavljam trčati prema svom cilju da upišem fax, a onda i da ga završim , a ona je pala i nije završila nikakvu školu, jednostavno je napokon nestala iz mog života.
Dodirni dlanom nedodirljive i spasi nas neuhvatljive...Pronađi me, pronađi me u sobi gde umire dan... |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
| Slicne teme... | |||||
| Upis: | Autor | odgovori: | Pregledi: | Zadnji upis | |
| Najcudniji, najmisteriozniji i neponovljivi snovi koje ste imali! | Keyla | 55 | 2,475 |
27-07-2010 09:10 PM Zadnji upis: sek730i |
|

Pretraga
Lista clanova
Pomoc![[-] [-]](images/collapse.gif)

,ruzno,lijepo,veselo,tuzno,ali kao sto malena kaze ne razmisljam puno o tome ...ono kao to je san(nece se ostvarit) e,da kad smo kod toga,jel se vama mozda ikad san ostvario?(mozda vam se cini glupo pitanje,ali me interesuje,pa sta cu,moram pitat ...to je jace od mene
)
.
Probaj se time više baviti, malo više vremena tome posvetiti, zanimljivo je to. Svakako pročitaj od Sigmunda Freuda knjigu koju sam gore napisao, ako već nisi
) i nastavljam trčati prema svom cilju da upišem fax, a onda i da ga završim
, a ona je pala i nije završila nikakvu školu, jednostavno je napokon nestala iz mog života.