![]()
Zadnji upisi
|
| Prijatelji foruma: Trazim.com | Daniel Loncarevic | |
|
Turbofolk
|
|
29-11-2007, 05:35 AM
Upis: #11
|
|||
|
|||
|
RE: Turbofolk
Izvini ali ti onda nemas pojma od muzike ... Metal(ne sav) i blues su za mene remek dijela, dok turbofolk je fakat nesto bezveze. Seka shtanjca u 7 dana album, dok se ove pjesme prave mjesecima. Mislite vi da je njima lako odsvirati neku stvar, a da je prije toga nisu odsvirali milion puta. Pa kako se onda oblacis? Kad slusas folkere "folkerski" ili kad slusas rock "rokerski". Odluci se to ti ne valja, mene bi bilo sramota da me vide u gradu negdje po rupacama, a sutradan pijem kafu npr. tamo gdje se to ne slusa.
|
|||
|
29-11-2007, 06:09 AM
Upis: #12
|
|||
|
|||
Narina Napisao/la:SanZy Napisao/la:Meni je najludje kad na derneku vidim ono slusam:rock,metal,turbofolk buahah Ja imam frendicu koja je nosila se ono rock govorila da to slusa... furaa se na to... a nedavno nam priznala da nezna nijednog pjevaca, ni pjesmu, a i nikad to nije slusala...e to mi je fkt smjesno... ![]() Ne zivim zbog tebe,ne zivim zbog vas, zivim da vidim kako ce se prica zavrsiti. . Just game! |
|||
|
29-11-2007, 07:11 AM
Upis: #13
|
|||
|
|||
|
Yasmian turbofolk je muzika bez imalo kvaliteta, jedna pjesma tipa ta aspirin koju spominjes se mozes za 5 minuta napisat eventualno 10 i to nije nikakva umjetnost vec jednom rjecju balkanski kic!
Ja ne slusam metal ni rock al ni folk... Al me nervira cuj slusa folk i metal neko hahaha ahaahah ahahha al dobro to su sve mladja raja pa im ne mozes zamjerit
|
|||
|
29-11-2007, 07:56 AM
Upis: #14
|
|||
|
|||
|
ej, ej.. jesam ja fino odmah na pocetku napisala da u ovoj temi necu ovoga... onaj kome se nesvidja ova vrsta muzike neka ne ulazi ovdje jer ce samo prepirke djabe izbijati..... ovo je za one koji to vole slusati bez obzira da li ta muzika ima imalo kvaliteta ili ne i mislim da rijetko ko slusa samo turbofolk, vec slusa i druge vrste muzike.. evo prva ja, slusam jos i rap i pop a ponekad i rock.. i ko kaze da nemoze se slusati i rock i folk.. e mozda kod vas nemoze, ali kod nekih moze i mozda vama to izgleda cudno i nevjerovatno ali to je skroz normalno.. a sto se tice toga da je seka sklepala album za sedam dana
na ovo se mogu samo nasmijati i nista vise.. ako vec mislis pisati o tome prvo se malo raspitaj kako je to sve pa onda govori, ovako se samo djabe provaljujete...
Rekao je tiho nemoj da te iznenadi, protiv nase ljubavi se carsija da radi,
rekao je tiho nemoj da te iznenadi, protiv nase ljubavi ce svi! |
|||
|
29-11-2007, 08:52 AM
(Ovaj upis je zadnji put mjenjan: 29-11-2007 08:55 AM od SanZy.)
Upis: #15
|
|||
|
|||
|
Ne interesuje mene za koliko je seka sklepala album al cinjenica je da njene pjesme ai i pjesme drugih koji pjevaju te gluposti nemaju nikakvu vrijednost a ponajmanje umetnicku...danas zato svako moze bit pjevac jer svako moze napisat pjesmu az 10 minuta ja tebe volim ti mene ne ja se napisala ja umirem bla bla oh boze...
I ne vidim zasto onaj ko ne voli turbo folk ne bi mogao pisati ovdje? ako hocete da pricate privatno imate pp, a svi imamo podjednako pravo glasa. i btw prijateljski savjet, nije djabe vec dzabe
|
|||
|
29-11-2007, 08:53 AM
(Ovaj upis je zadnji put mjenjan: 29-11-2007 08:54 AM od MaGaRaC.)
Upis: #16
|
|||
|
|||
|
Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja
goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrasnjim sagorijevanjem. Svako pospjesivanje tog sagorijevanja je turbo folk. Veliki RASMC... Dodao bih samo josh jednu rechenicu, a muka mi je chitat' sve ovo gore. Primjetio sam Seka Aleksicj... Ok, ajde kazhite mi dje sa sad pominje njen prethodni rad? Kazhite mi ocje li se ovaj alum pominjati za manje od 2 mjeseca? Necje... Kao i sve u turbo folku... Sagorijevanje naroda... Sama rijech kazhe... Who needs reasons when you've got heroin? |
|||
|
29-11-2007, 09:48 AM
Upis: #17
|
|||
|
|||
|
To nije vrijedno ni nazvati se "muzikom" jer je muzika grana umjetnosti, a nazvati turbo folk umjetnoscu, je vrijedjanje svakog oblika umjetnosti. "O ukusima se ne raspravlja"? To su izmislili oni koji nemaju ukusa.
|
|||
|
29-11-2007, 02:55 PM
Upis: #18
|
|||
|
|||
|
Pa i ja MOGU slusati svu vrstu muzike a to ne znaci da ja uzivam u njoj.Meni je rock za uzivanje,opustanje-muzika koju ja volim.E ja ti sad uvijek mogu slusati sve druge vrste muzike....I bezze je kad je naprimjer party neki i sad pustaju folk i ja sebi cijelo vece da upropastim zbog toga?!Ja imam prijatelja koji svi slusaju razlicitu vrstu muzike i mogu reci da se super slazemo.Ne mozemo se dijeliti na osnovu muzike koju slusamo.Slusanje muzike je ono sto ti radis radi sebe a ne da pokazes drugima.Zato ja mislim da svako ima vrstu muzike koju voli najvise ali da to ne mora da znaci da ne moze slusati druge vrste muzike.
E sad nazad na temu!Ja folk ne slusam pretjerano.Seku Aleksic ne volim a niti znam neke njene pjesme niti sam uopste cula za taj njen novi album.Al bice to ubrzo,saznacu ja,drugarica mi ima rodjendan...
...Like a true nature`s child We were born,born to be wild We can climb so high I never wana die... |
|||
|
29-11-2007, 09:06 PM
Upis: #19
|
|||
|
|||
Ajlich Napisao/la:ej, ej.. jesam ja fino odmah na pocetku napisala da u ovoj temi necu ovoga... onaj kome se nesvidja ova vrsta muzike neka ne ulazi ovdje jer ce samo prepirke djabe izbijati..... ovo je za one koji to vole slusati bez obzira da li ta muzika ima imalo kvaliteta ili ne i mislim da rijetko ko slusa samo turbofolk, vec slusa i druge vrste muzike.. evo prva ja, slusam jos i rap i pop a ponekad i rock.. i ko kaze da nemoze se slusati i rock i folk.. e mozda kod vas nemoze, ali kod nekih moze i mozda vama to izgleda cudno i nevjerovatno ali to je skroz normalno.. a sto se tice toga da je seka sklepala album za sedam danapotpisujem ceo post ![]() Citiraj:Ok, ajde kazhite mi dje sa sad pominje njen prethodni rad? Kazhite mi ocje li se ovaj alum pominjati za manje od 2 mjeseca? Necje... Kao i sve u turbo folku...naravno da ce se slusati... u diskotekama i dalje pustaju neke stare pesme od seke.... Nisu losa vremena, losi su ljudi.. |
|||
|
29-11-2007, 11:32 PM
Upis: #20
|
|||
|
|||
|
Joj pa sto se ovdje pojedini raspravljaju?
Ao yasmian slusa sve,postujmo to. ovdje je za neke furbofolk muzika,umjetnost a za neke nije! prema tome,o tome ne vrijedi uposte raspravljati... znate kako ljudi kazu "O ukusima se ne raspravlja"... ![]() ja,takodjer sve vrste muzike smatram muzikom...ne slusam bash rock,metal....al slusam sveee ostalo ukljucujuci folk! ona pjesma aspirin mi je super (od seke) PO MENI,i necu da vise o tome raspravljam...svi kazu svoje misljenje i CAOS!...ha ya...
![]() My secret combination It 's a mystery for you Use your imagination I 'm not easy but I 'm true |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Pretraga
Lista clanova
Pomoc![[-] [-]](images/collapse.gif)

fakat.. nego meni najvise smetaju wannabe djecica kojih je btw nas grad pun.. oni su ti kao neki metalci, darkeri, rokeri, pankeri.. a vamo der slusaju samo turbo folk ![[Slika: ndt1g7.jpg]](http://i49.tinypic.com/ndt1g7.jpg)
na ovo se mogu samo nasmijati i nista vise.. ako vec mislis pisati o tome prvo se malo raspitaj kako je to sve pa onda govori, ovako se samo djabe provaljujete...

![[Slika: mb0ac4.jpg]](http://s4.tinypic.com/mb0ac4.jpg)