[-]
Zadnji upisi
tjelohranitelj
Temu pokrenuo:barilla Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:2 Momke Pregleda:22 Vrijeme:Danas
Pomozite ljudi!
Temu pokrenuo:Yoshimatsu Zadnji odgovorio:Yoshimatsu Odgovora:0 Problemi & Savjeti Pregleda:19 Vrijeme:Danas
!!
Temu pokrenuo:Yoshimatsu Zadnji odgovorio:Yoshimatsu Odgovora:0 Šank Pregleda:10 Vrijeme:Danas
Brojimo i brojimo u rikverc!
Temu pokrenuo:Snake Zadnji odgovorio:MimoSvijet Odgovora:806 WC-oteka Pregleda:13552 Vrijeme:Danas
Ewo i mene. n.n
Temu pokrenuo:Matsumoto Zadnji odgovorio:Shadowboxer Odgovora:7 Šank Pregleda:47 Vrijeme:Danas
Bezvezne spike
Temu pokrenuo:Fidel Castro Zadnji odgovorio:MissWoBo Odgovora:24152 WC-oteka Pregleda:252855 Vrijeme:Danas
U kojoj godini ???
Temu pokrenuo:_ledena_ Zadnji odgovorio:Neuki Odgovora:64 Ljubav & Seks & Tijelo Pregleda:4216 Vrijeme:Danas
sta radite da vas vasi neprovale da ste pijani
Temu pokrenuo:nikola red firm Zadnji odgovorio:barilla Odgovora:50 Moj Dernek / Tulum Pregleda:4153 Vrijeme:Danas
Potpis osobe iznad vas
Temu pokrenuo:eMiNa Zadnji odgovorio:xkokicax Odgovora:1314 WC-oteka Pregleda:28474 Vrijeme:Danas
Emo prijateljica :( Molim pomoc !
Temu pokrenuo:aynich Zadnji odgovorio:MimoSvijet Odgovora:18 Problemi & Savjeti Pregleda:437 Vrijeme:Danas
Prijatelji foruma: Trazim.com | Daniel Loncarevic |

Odgovori na upis 
Turbofolk
30-11-2007, 06:29 AM
Upis: #31
RE: Turbofolk
MaGaRaC Napisao/la:
Ocean_Soul Napisao/la:To nije vrijedno ni nazvati se "muzikom" jer je muzika grana umjetnosti, a nazvati turbo folk umjetnoscu, je vrijedjanje svakog oblika umjetnosti. "O ukusima se ne raspravlja"? To su izmislili oni koji nemaju ukusa.

Ovo je tachno... O ukusima bash treba raspravljat'...

Mrzni ste mi... Ne mogu da chitam vashe prepirke... Ma pink i sve to treba zapalit'... Ja sam prije jedno godinu dana imao jednu odlichnu ideju... Imam je i sad... Da kad budem imao para, uzmem jednog samoubicu, i kad bude taj sabor chobana nedje, da ga poshaljem, da digne i sebe i njih u vazduh... Svi bi srecjnije zhivjeli...Pokvaren zub

NEDAJ BOZE, bolje vako trpiti. Jes vidio koje ruglo sad sa Toshom? Izadjem tamo gdje nikad nebi rekao da se to slusa, Top 20 pjesama Toshe! Dodje neki panker, vamo hvali Exploited, Pistolse i pjeva Toshu... Ajoj nedaj boze da neki od njih pogine eto jos veceg rugla
Pronadji sve upise od ovog clana
Citiraj ovaj upis u odgovoru
30-11-2007, 06:59 AM
Upis: #32
magarac...ideja ti je dramaticna...definitivno...

za ostalo neam fkt vise nish rec..jer se ovdje ne moze pricatSmijesak

[Slika: mb0ac4.jpg]

My secret combination
It 's a mystery for you
Use your imagination
I 'm not easy but I 'm true
30-11-2007, 07:11 AM
Upis: #33
znash li ti shto znachi rijech "damatichno"?
Ujedam, kazhi mi, ima li tosheta sad na teveu, novinama, internetu... kao npr. 4-5 dana posle njegove smrti? Ne... I ovi bi se josh brzhe preboljeli, vjeruj mi...

Who needs reasons when you've got heroin?
10-02-2008, 09:51 AM
Upis: #34
novi album je DRAM, a najbola pjesma s tog albuma je TESNA KOŽA... A inače najdraža mije Ceca i Sinan i Šako

....šta ti vrijedi, rođen si sa greškom, sve je to u tvojim genima, a ja samo emotivna luda, cijeli život sa kretenima....
10-02-2008, 05:09 PM
Upis: #35
Ma da covece, pa gde da ne slusam turbo folk narodnu muziku, gde ti je provod bez ludila. Hocu sad da se provodim uz tuzne pesme. Znaci Stoja,Seka,Karleusa,Ceca,Indira,Tina.
10-02-2008, 06:20 PM
Upis: #36
Ljudi su izgleda zaboravili na muziku.. odjednom svi imaju neke predrasude.. turbofol eh kic, seljakluk.. ili rock, metal, emo, droga, sex…

Kad cujes neku pjesmu I njena melodija, ili fenomenalan zvuk bubnjeva, orginalan tekst ti se svidja zar je zaista vazno jel je pjeva seka aleksic ili pink floyd??

Ne kontam vas.. da rock, soul, metal, pa cak I folk mogu zajedno.. bar u mojoj knjizi.. jer stvarno mogu sve da ih slusam.. ako se na neki nacin mogu povezati s pjesmom, ako me neki tekst podsjeca na moj los period, ili njezna melodija klavira donese sjecanja na staru ljubav mozete biti sigurni da cu je skinuti na komp.

Recimo Sekina pjesma Posljednji let mi je prelijepa.. melodija je tako njezna a nekako bolna, tekst fenomenalan.. definitivno jedna od najdrazih.. ili mozda Alone od grupe Heart.. Joss Stone kad sam onako funky raspolozena.. Pa cak I Sinatru s vremena na vrijeme..
Zasto ne volim slusati/gledati turbofoolk?? .. zato sto su pjesme uglavnom bez price, pouke ili neceg sto mogu povezati sa vlastitim zivotom.. spotovi pjesama pokazuju da je ljepota tanko tijelo, velike sise, napuhana usta I one okicene nakitom (sponzoruse).. eh bas zato sto mislim da je ljepota nesto sasvim drugo I da zivot predstavlja puno vise od kafana, sexa I kratkotrajnih avantura…

Rock s druge strane je vise realan, vise te vuce ka stvarnosti ili mozda bas suprotno. Mozda bas zato sto zna kakav je svijet, suprostavlja mu se.. siroke pantole, tamnija rock sminka, crni lak za nokte.. buntovnicki izgled..

Isturi grudi nabaci osmjeh ne daj se kraljice I sl. Tekstovi pjesama kazete da su vam odvratni a pogledajte samo tekstove stranih popularnih pjesama a samo pogledajte stihove recimo Rihane.. skoro svaka pjesma je na neki nacin provokativna

Do you know what you've started?
I just came here to party
But now we're rocking on the dancefloor, acting naughty
Your hands around my waist
Just let the music play
We're hand in hand
Chest to chest and now we're face to face

Velika je razlika kad slusas pjesmu na drugom jeziku I kad slusas bosansku verziju.. ja to najbolje znam..

Sto se muzike tice.. *ebe se meni sta ko misli o meni na osnovu toga sto slusam..

Pozdrav..

Odoh gledati crtice

*** Kod carobnog stapica nije bitna duzina, vec magija ***

Pocela sam pisati blog!!! Inbeetween The Reality
Posjeti web stranicu ovog clana Pronadji sve upise od ovog clana
10-02-2008, 08:38 PM (Ovaj upis je zadnji put mjenjan: 10-02-2008 08:43 PM od Gabriel.)
Upis: #37
Turbo folk je muzika nastala mješanjem elektronski bubnjeva,albanske muzike i domaćeg texta. Muzika je nastala kada je EX Yu počela da gubi na moralnim vrijednostima. Danas ovu moziku slušaju mafijaši ili polupismeni plebs. Mnogi problemi imaju korijen u ovoj muzici na osobnom,nacionalnoj ili pak opštoj osnovi. Danas Turbofolk je kao virus i filma ,,I am legend" tj. nemožes ga dobiti ako si imun na njega tj. nemogu ti prodat tu ljagu.
[Slika: fiftycentgl5.jpg]

[Slika: aaaaik8.jpg]
Svi zivimo u iluziji....
11-02-2008, 12:28 AM
Upis: #38
necu vrijedjati muziku, al kako ste to mogli stavit pod muziku? LOL
09-03-2008, 09:43 PM
Upis: #39
Ja slusam turbofolk i ne znam zasto mnogu ljudima vredja ovaj tip muziku???Pa svi imamo prava da slusamo sta hocemo jel nije tako???Ima mnogu dobri turbofolk pesnici...
09-03-2008, 11:00 PM
Upis: #40
Meni se svidja neka pjesma od S.O.A.D a neka mi se ne svidja.
Neka mi se pjesma od Seke svidja a neka me nervrvira.
I tako sve zavisi od pjesme.

[Slika: ndt1g7.jpg]

Ne zivim zbog tebe,ne zivim zbog vas, zivim da vidim kako ce se prica zavrsiti.

. Just game!
Odgovori na upis